Fitline välgörenhet – Fitline donerar 360.000 €

Med Fitline välgörenhet är PM International sedan tidigare den enskilt största bidragsgivaren till World Vision. Med en check på 360.000 €, utökar Fitline detta sociala ansvarstagande till 1000 fadderbarn. På bilden Fitline Välgörenhetsambassadör Vicki Sorg och Senior medarbetare på World Vision, Georg Kessler.

Med Fitline välgörenhet är PM International sedan tidigare en av de enskilt största bidragsgivarna till World Vision. Med en check på 360.000 €, 100 nya fadderbarn från Kambodja och 100 nya fadderbarn från Mongoliet, utökar Fitline sitt ansvarstagande till 1000 fadderbarn. Med detta är Fitline och PM International nu världens största enskilda bidragsgivare till World Vision och stödjer nu 1000 fadderbarn.

Vid 2016 års Leadership Weekend i Österrikiska Alpbach, kunde Välgörenhetsambassadör Fitline, Vicki Sorg, överlämna en check på 360.000 € till Georg Kessler, senior medarbetare på World Vision. Beloppet motsvarar den årliga donationen för totalt 1.000 fadderbarn runt om i världen och möjliggörs tack vare att Fitline välgörenhet är en integrerad del av hela affärskonceptet. För varje såld produkt går det automatiskt en del till Fitline välgörenhet.

Under många år har Fitline och PM International stöttat World Vision’s arbete och i maj 2016 reste Vicki Sorg tillsammans med World Vision’s personal till Bundi i norra Indien. Vicki ville skapa sig en egen bild hur arbetet på plats går till och även lära känna de människor som Fitline välgörenhet hjälper.

På plats lärde hon känna trebarnspappan Kamlesh och hans fru. Kamlesh arbetade på en tegelfabrik och fick slita väldigt hårt då han inte visste om han skulle tjäna tillräckligt mycket pengar den dagen för att försörja sin familj med det nödvändigaste. Kamlesh högsta önskan var egentligen att köpa en Rickshaw, med den skulle han kunna leverera egna odlade grönsaker till byn varje dag och således skapa ett eget företag. Vicki Sorg tvekade inte och uppfyllde hans önskan på plats.

”Det är fantastiskt att hjälpa människor att förverkliga sina mål” förklarar hon.

En annan familj kunde köpa två getter med det startkapitalet de behövde för en framtid som getbönder. Två små donationer med stor effekt.

Se filmen från Vicki Sorgs besök i Bundi i Indien: https://www.youtube.com/watch?v=iVQM0eyJM-o

”Det fina med att arbeta med World Vision är att planen är utformad för hållbarhet. Ge en man en fisk och han har mat för en dag, ge honom ett fiskespö, lär honom att fiska, och har han mat hela livet. Många av våra fadderbarn har nu vuxit upp och startat sina egna familjer och häromdagen fick vi ett brev från Chamika från Ghana. Vi var där för några år sedan och renoverade tre skolor och 17 brunnar. Chamika och hennes man skickade bilder av sig själva och sina två barn och de såg så glada ut.”

”Jag är glad och spänd över att se vilka framsteg vi nu kan åstadkomma tillsammans med World Vision i Kambodja och Mongoliet. I Kambodja är hälsa och näring i centrum och i Mongoliet är skydd av barn och barns rättigheter i fokus.”